Bewindvoering Wolvega logo

Schuldhulpverlening

Bewindvoering Wolvega kan u op een aantal manieren helpen bij schulden. Bewindvoering Wolvega hanteert hierbij twee doelgroepen, werknemers en mensen zonder werk.

Mensen zonder werk

Sinds enige tijd moet iedere gemeente, volgens de wet gemeentelijke schuldhulp, een oplossing bieden voor mensen met schulden. Diegene die dat zelf kan, kan zich melden bij een gemeentelijk loket. Veelal is de gemeentelijke schuldhulp ondergebracht bij een gemeentelijke kredietbank. U moet dan zelf zorgen voor het aanleveren van alle papieren. Daarbij kent de gemeentelijke kredietbank vaak een lange wachttijd. Wilt u niet wachten en wil u direct geholpen worden, meld u dan bij Bewindvoering Wolvega. Samen kunnen we kijken wat de beste oplossing is voor u.

Werknemers

Schulden van werknemers zijn een enorme kostenpost voor bedrijven. Het hebben van schulden en privéproblemen levert gemiddeld negen extra verzuimdagen op. Ziekteverzuim onder mensen met schulden is bijzonder hoog. Om deze redenen kan het zijn dat uw werkgever de kosten van een schulphulpverleningstraject wil betalen.
Nadat uw werkgever contact met ons heeft gezocht maken we een afspraak met u. Dit kan thuis, maar ook op het bedrijf. Naar aanleiding van dit gesprek wordt er een plan van aanpak gemaakt. In dit plan wordt beschreven hoe we u (de werknemer) kunnen helpen. Na het akkoord van uw werkgever zorgen we allereerst dat de administratie overzichtelijk wordt. We gaan kijken of u alle inkomensvoorzieningen hebt aangevraagd en kijken of u kunt besparen op uw vaste lasten. Ook maken we samen een schuldenoverzicht en gaan we kijken of de schulden afgelost kunnen worden. Indien noodzakelijk nemen we uw volledige administratie over.

Werkgevers

Wellicht wilt u eerst meer informatie over onze diensten. Neem dan contact met ons op zodat we een vrijblijvende afspraak kunnen maken.

Meer informatie?

Wilt u graag meer weten, mail of bel ons dan op 0561 – 853374 of vul onderstaand formulier in.
Scroll naar boven